Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A rizstésztát egy edénybe rakjuk, és leforrázzuk annyi vízzel, hogy ellepje. 5 percig hagyjuk duzzadni, és utána lecsepegtetjük. Majd összekeverjük a szezámolajjal.A gombát megpucoljuk, és nedves törlőkendővel áttöröljük. Majd csíkokra vágjuk. A póréhagymát is megpucoljuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk, és azt is felcsíkozzuk. A spenótnak levágjuk a szárát és megmossuk. Lehet mirelitet is használni, de annak alaposan csavarjuk ki a levét. Én egy szűrő segítségével kanállal kinyomkodtam.A megtisztított gyömbért és vöröshagymát felaprítjuk. A szójaszószt elkeverjük a sherryvel (én tokajit használtam), a tabasco-val és az étkezési keményítővel.A forró wokba 1 ek olajat teszünk. A póréhagymát és a spenótot beletesszük, 1-2 percig dinszteljük. Mikor a spenót összeesett félrerakjuk.Hozzáadjuk a többi alapanyagot a mártás kivételével (szójaszósz, tokaji, tabasco), 2-3 percig sütjük. Utána mehet rá a szósz, és egyet forralunk rajta.Mehet rá a tészta, és fűszerezzük. Végül forralunk rajta egyet, és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ezt az ünnepek után készítettem el. Mindenki el volt telve a húsokkal és a nehéz ételekkel. Valami könnyebbre vágytunk.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
anaxor
2013.01.14 22:16
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
edénybe rakjuk, gombát megpucoljuk, spenótnak levágjuk, szűrő segítségével, megtisztított gyömbért, szójaszószt elkeverjük, étkezési keményítővel, forró wokba, spenótot beletesszük, spenót összeesett, többi alapanyagot, mártás kivételével, ünnepek után, nehéz ételekkel, lecsepegtetjük, megtisztított, szezámolajjal, összekeverjük, törlőkendővel, kinyomkodtam, keményítővel, vöröshagymát, felcsíkozzuk, segítségével, dinszteljük, leforrázzuk, rizstésztát, félrerakjuk, alapanyagot, póréhagymát, szójaszószt, póréhagymát, megpucoljuk, megpucoljuk, felaprítjuk, kivételével, beletesszük, vöröshagyma, fűszerezzük, készítettem, spenót, vékony póréhagyma, vöröshagyma, száraz sherry vagy tokaji, csepp tabasco szósz, étkezési keményítő, olívaolaj,
|
|
|
|
|